City of Malmö vinder guld ved Intranet and Digital Workplace Awards

Omnia ønsker Malmø by tillykke med guldmedaljen ved Intranet and Digital Workplace Awards 2023 med deres globale intranet KomIn.

I den hastigt voksende verden af digitale arbejdspladser har 'Intranet and Digital Workplace Awards' fra den australske konsulentvirksomhed Step Two været en global målestok for ekspertise i 17 år. I år var to af vinderne den globale hvidevareleverandør Electrolux og den fremsynede Malmø Kommune, som begge brugte SharePoint og Omnia til at skabe imponerende løsninger.

Omnia-teamet lykønsker Malmø by, en svensk offentlig myndighed med 28.000 ansatte, med deres enorme arbejde med at redesigne deres intranet, KomIn. Det ambitiøse projekt har skabt en ny æra inden for brugeroplevelse, informationsarkitektur og omfattende personalisering og positioneret KomIn som et fyrtårn for succes for organisationer over hele verden.

Intranettets ansigtsløftning var ikke bare en overfladisk makeover; det omfattede en komplet nytænkning af brugeroplevelsen, informationsarkitekturen og tilførslen af omfattende personalisering. Lanceringen markerede en vigtig milepæl, men det var kun begyndelsen på en rejse, der prioriterede løbende forbedringer og engagement med slutbrugerne.

Et karakteristisk træk ved denne transformation var den omfattende brug af såkaldte  impact maps. Disse maps spillede en afgørende rolle i prioriteringen af nye funktioner og sikrede, at intranettets udvikling forblev tæt forbundet med organisationens strategiske mål. Derudover står intranet-teamet i spidsen for oprettelsen af et mere fyldestgørende map over den digitale arbejdsplads' indvirkning, komplet med tilhørende instruktioner. Denne ressource er beregnet til at give andre applikationsejere i hele organisationen mulighed for at udnytte effekten af impact mapping i deres respektive domæner.

Andre bemærkelsesværdige funktioner, der adskiller KomIn, har været:

  • Brugercentreret design: En stærk forpligtelse til brugerinvolvering og -engagement drev det oprindelige design og fortsætter med at guide løbende forbedringer. Denne brugercentrerede tilgang har været afgørende for KomIn's store succes.
  • Fremragende brug af impact mapping: Brugen af impact maps til at kommunikere, planlægge og prioritere aktiviteter på intranettet og den digitale arbejdsplads vakte genklang hos juryen. Denne tilgang understreger en forpligtelse til at sætte brugerne i spidsen for beslutningstagningen
  • Udvidelse af indflydelse: Oprettelsen af et bredere impact map, designet til at gøre det muligt for andre applikationsejere på tværs af organisationen at omfavne denne teknik, viser intranetteamets engagement i at udvide sin indflydelse ud over intranettet.
  • Dygtighed inden for personalisering: KomIn skiller sig ud med sin omfattende brug af personalisering, der imødekommer arbejdsstyrkens forskellige behov og forbedrer brugeroplevelsen for alle medarbejdere.
  • Indhold og informationsarkitektur: Malmø by investerede i en omfattende fornyelse af indholdsstrukturen og informationsarkitekturen for at sikre, at informationerne ikke bare er tilgængelige, men også organiseret intuitivt.
  • Organisationsdækkende og lokalt indhold: Intranettet præsenterer både organisationsdækkende og lokalt indhold uden at brugeren oplever en forskel, hvilket beriger brugeroplevelsen og forbedrer samarbejdet på tværs af organisationen.

Endnu vigtigere end de smarte funktioner og koncepter er, at der er håndgribelige beviser på, at KomIn har haft en betydelig indvirkning på brugertilfredsheden og optaget i organisationen. Det er blevet et integreret værktøj for medarbejderne og bidrager til en kultur med løbende forbedringer.

Omnia-teamet ser Malmø Kommunes guldmedalje og KomIn som et benchmark, som organisationer verden over kan bruge, når de planlægger og gennemfører deres næste intranetinitiativ.

Læs mere om Intranet and Digital Workplace Awards 2023 fra Step Two via dette link. Der er også et komplet casestudie, som kan hentes på prisuddelingens hjemmeside.