På kort tid skaber RPA fleksibilitet og forretningsmæssige fordele

Forestil dig at kunne undgå alle ensformige og kedelige opgaver, og samtidig få processer som bliver hurtigere med færre omkostninger! Det lyder næsten for godt til at være sandt, men faktum er, at flere virksomheder allerede har oplevet det. Bedst af alt, så er det hverken dyrt eller tager lang tid at realisere. Med Robotic Process Automation opnår man større fleksibilitet og forretningsforbedringer på kort tid.

Der er flere måder man kan strømline og forbedre virksomhedens drift på. Det kan b.la. gøres via forenklede processer og systemer, som er udviklet til at optimere måden at arbejde på. Udvikling af et nyt IT-system eller ændring af et eksisterende system er normalt forbundet med store omkostninger og lang implementeringstid.

Men der findes en nemmere vej. Ved hjælp af Robotic Process Automation, RPA. kan processer og manuelle arbejdsrutiner automatiseres.

Omkostningseffektivt med en digital medarbejder 

RPA er en digital robot, som kan hjælpe med at automatise gentagne og regelbundne manuelle processer. Dette kan omfatte analyse og behandling af rapporter, afstemning mellem fakturaer og bankbetalinger, opdatering af prislister eller kontrol af, om kasseapparatets oplysninger er korrekte. Enkle og monotone opgaver, der kan efterlignes af en robot.

I mange organisationer betragtes en RPA-robot som en virtuel medarbejder, da den frigør andre medarbejdere fra manuelle og kedelige opgaver. Derudover styrer og kommunikerer man ofte med robotten via e-mail, og derved føles den lidt som en del af teamet.

I modsætning til andre medarbejdere kan robotten arbejde i døgndrift, 7 dage om ugen, hele året rundt. Efter en periode vil robotten endda også betale sin egen løn og man vil hurtigt realisere dens omkostningsbesparelser.

Løsningen er baseret på en færdiglavet platform, f.eks. UiPath eller Microsoft Power Automate, hvilket betyder, at der ikke kræves traditionel systemudvikling. Udviklingsarbejdet handler primært om at identificere og kortlægge de processer, som robotten skal udføre, og derefter konfigurere den så processerne udføres korrekt.

RPA er ligeså simpelt som det er genialt. I stedet for dyre og langvarige forundersøgelser og proces- og systemændringer kan robotten lette byrden på organisationen og implementere eksisterende processer i det nuværende it-miljø. Intet behøver at ændre sig, bortset fra effektivisering med en ny digital medarbejder.

Efter vores erfaring tager et RPA-projekt i gennemsnit 20 til 150 timer fra idé til operativ automatisering. Ved komplekse processer kan planlægning og systemkonfigurering naturligvis tage længere tid. Det gælder normalt processer, der styres af analyser og overvejelser.

Med andre ord bliver en robot ofte rentabel efter blot et par måneder. I vores projekter ser vi generelt en tilbagebetalingsrate på mellem 3 og 15 måneder, med et gennemsnit på 6 måneder.

Et enkelt alternativ til en integrationsmotor

En RPA-løsning kan også bruges til at understøtte nye eller ændrede processer. Hvis der f.eks. Skal introduceres nye rutiner og processer, kan robotisering være et alternativ til at ansætte eller placere de nye opgaver på eksisterende personale. Mange organisationer, der har indført RPA, føler, at de har tid til mere kvalificerede opgaver, som de ikke havde tid til før. Dette fører ofte til yderligere forretningsforbedringer, hurtigere tilbøjelighed til at ændre sig og i mange tilfælde nye indtægtsmuligheder.

RPA kan også benyttes som en integrationsløsning, til at binde kommunikationen mellem to eller flere systemer sammen. Introduktion og programmering af en integrationsmotor eller ændring af forskellige systemer for at få dem til at udveksle data er relativt kompliceret, dyrt og tidskrævende. Med RPA kan informationen i stedet skubbes mellem systemerne på samme måde som om det gøres manuelt.

RPA-baseret integration sparer derfor både penge og interne ressourcer, ikke mindst i IT-afdelingen. Derudover kan robotten hjælpe med mere end blot at eksportere og importere data i det korrekte format. Avancerede beregninger, analyser og behandling af data kan også udføres, før de overføres til et andet system.

Robotten kan også fungere som en testpilot til forskellige integrationer, inden udviklingen af ​​en større systemintegration begynder. På denne måde kan for eksempel mangelfulde processer identificeres, og hele integrationsflowet testes i det virkelige miljø for at se, hvordan det bedst kobles sammen.

RPA er et værktøj, som kan hjælpe virksomheden med at være hurtigere og mere fleksibel. Ved at automatisere (robotisere) nye processer og integrationsløsninger kan en virksomhed hurtigt iscenesætte nye forretningsmodeller for at komme trusler i forkøbet eller udnytte nye forretningsmuligheder.

RPA åbner døren til intelligent automatisering

Virksomheder oplever at RPA er deres første skridt mod en mere intelligent automatisering, på baggrund an dens kombination af forskellige automatiseringsteknikker og kunstig intelligens (AI). UiPath er den RPA-platform som vi bruger mest, da det er den platform som har flest AI-baseret værktøjer til at automatisere avanceret analyse- og beslutningsprocesser.

UiPaths værktøj Task Mining, kan identificere processtrømme, der kan robotiseres med et godt afkast. Document Understanding kan b.la. læse, fortolke og behandle information i pdf-format, billeder og håndskrevne dokumenter.

Vi har kun set starten på, hvad robotisering og AI i administrative forretningsprocesser kan opnå. Udviklingen på området går hurtigt, og flere og flere virksomheder og organisationer bruger RPA for at strømline, og øge kvalitet og effektivitet i virksomhedens processer. Den virtuelle medarbejdere er ikke længere science fiction, men vil snart være overalt for at lette og effektivere vores arbejde.

Lær mere om RPA

Vil du vide mere om RPA? Deltag i vores Webcast: Strømlin og automatiser din virksomhed med RPA og vores whitepaper: Med Robotic Process Automation, kan du gøre arbejdsdagen lettere for dine

Du kan også læse om, hvordan vores kunder har forbedret deres drift med RPA, f.eks. i denne referencecase: Med E-Bot får Ekman korrekte fragtpriser og overskud til andre ting.