Power Automate

Automatiser processerne

I Precio Fishbone ved vi, hvordan man bruger Power Automate til at bygge applikationer med tilhørende flows og automatiseringer, som øger effektiviteten og optimerer medarbejdernes arbejdsdag.

Spar tid

Softwaren efterligner medarbejderens handlinger med programmerne i computeren. Så kan I slippe for de gentagende daglige opgaver som betaling af regninger og udføre kontrol, oprette kunder, opdatere rapporter osv.

Bruges overalt

Ved at arbejde anaytisk og strategisk med Power Automate kan potentialet for automatisering forløses i stort set alle forretningsfunktioner.

Store og små processer

Power automate kan bruges til det hele. Det handler om hvor I øger effektiviteten.

Hvad er Power Automate?

Power Automate handler om automatisering og er en software som gør det simpelt at skabe automatiserede arbejdsprocesser. Det er endda muligt at automatisere store processer fra start til slut.  

Microsofts low-code platform Power Automate er en del af Gartners Magic Quadrant og dermed vurderet som en af de bedste platforme på markedet, hvis man skal udvikle forretningsapplikationer uden at skrive kompliceret kode.

Helt enkelt går det ud på at spare tid ved at automatisere gentagne manuelle opgaver. Det foregår ved at optage museklik, tastetryk og kopiere trin fra skrivebordet så du kan synkronisere filer, få meddelelser, indsamle data og meget mere. De kedelige gentagende administrative opgaver forsvinder og du får mere tid til andet værdiskabende arbejde.

Med Power Automate efterligner softwaren medarbejdernes handlinger ved at interagere med programmerne i computeren. Softwaren kan navigere, åbne og lukke programmer, udføre copy/paste, sende e-mails osv. På den måde slipper medarbejderne for de gentagende daglige opgaver som betaling af regninger og udføre kontrol, oprette kunder, opdatere rapporter osv.

Power Automate kan bruges på tværs af brancher og i stort set alle forretningsfunktioner.  Vi har set virksomheder implementere løsninger ved hjælp af Power Automate i mange forskellige forretningsfunktioner, for eksempel: økonomi, HR, IT, administration, salg og service.

Det kan du med Power Automate

Vi anbefaler at starte med at fokusere på de lavthængende frugter. Vælg ikke de store automatiseringsprojekter til at begynde med, men gå efter de processer, hvor I får en hurtig gevinst på kort tid. Her er fem eksempler på opgaver, som kan automatiseres.

1. Gem vedhæftede filer i e-mail automatisk
Når der sendes vedhæftede filer til en kunde, kan Power Automate gemme dem i den relevante SharePoint-mappe. Det sparer tid når du søger i e-mails, da dine filer bliver gemt i det korrekte dokumentbibliotek.

2. Administrer ferieanmodninger og godkendelser
Få nemt overblik og gør det enkelte og effektivt at forvalte godkendelsesprocessen til årets fridage. Med hjælp af Power Automate kan man sende en automatiseret anmodning til en leder, når en medarbejder anmoder om orlov, og derefter en meddelelse om deres svar. Man f.eks. bygge en Microsoft Power App til at administrere medarbejdernes ferie, som udnytter Power Automate til anmodnings-/godkendelsesprocessen.

3. Anmod om godkendelse af nye dokumenter og underret medarbejdere via Teams
Kritiske dokumenter skal ofte godkendes, før de kan sendes og det kan være en tidskrævende proces som kræver opfølgning i forhold til flere medarbejdere. Godkendelsesprocessen kan automatiseres i Power Automate, hvor man kan anmode om en godkendelse, hver gang et nyt dokument uploades til SharePoint. Når det er gennemført, får teammedlemmerne besked via Teams.

4.  Modtag en e-mail, når der udløses en Power BI-alarm
Send en e-mail til alle målgrupper, når en Power BI-datadrevet advarsel udløses. For eksempel: send supportteamet en advarsel, når antallet af hændelser er over 100, adviser sælgerne, når 10 eller flere leads ikke er blevet opdateret i over to uger, eller gør sælgerne opmærksomme på, at der er mindre end fem dage til deadline.

 

5. Hold styr på dine omtaler på de sociale medier
Ofte har en medarbejder ansvar for, rutinemæssigt, at indsamle populære tweets med jeres firmanavn eller produktomtaler. Det kan være en manuel og ret tidskrævende aktivitet. Her kan Power Automate sende push-meddelelser, hvis et tweet med et bestemt nøgleord er blevet retweetet mere end f.eks. 10 gange.

Kontakt os

Vil du vide mere om vores Microsoft 365 løsninger og rådgivning, så kontakt os her