img01
// Energimyndigheden i Sverige // Sharepoint

En totalløsning i SharePoint til al sags- og dokumentstyring

Projektet begyndte for næsten fem år siden. 
– Hovedformålet var at integrere vores dokumenthåntering med vores sagshåndtering, forklarer Mattias Blomstrand. Vi så, at det var muligt at gøre med SharePoint. Siden har vi også tilføjet flere specialfunktioner.
– Desuden går vi også i retning af at bruge SharePoint i alle andre dokumenter, også interne, for på den måde at få en fælles totalløsning til al dokumenthåndtering. 

Mindre uddannelse og bedre søgemuligheder

Systemet har cirka 400 bruger, og løsningen giver Energimyndigheten flere fordele og gevinster.
– Nu kan vi have en fælles og generel uddannelse for al dokumenthåndtering. Kan man håndtere en type af dokumenter, kan man nu håndtere dem alle, siger Mattias Blomstrand.

– Vi har også bedre søgemuligheder. Med en central søgemotor finder du nemt alle typer af dokumenter. Jeg ser det også som en stor fordel ved SharePoint, at vi ikke bygger op fra grunden, men at vi bygger med lego-klodser.

Tilfreds med Precio Fishbone

Projektet har fungeret godt, mener Mattias.
– Vi er tilfredse med Precio Fishbone. Udfordringen for en leverandør i et sådant projekt er både at kunne bruge SharePoint fra grunden af og forestå vores virksomhed ordentligt. Det har været en lang rejse. Fem år inden fuld drift, men det er ikke så mærkeligt, hvis vi tænker på, at vi faktisk har gennemført et paradigmeskift og gået fra filshares til rigtig dokumenthåndtering.

Fra krav til funktion

Også Krister Ranta, projektleder på Precio Fishbone, synes, at projektet er gået godt.
– Energimyndigheten en rigtig god kunde, udtaler han. De ser meget fremad og er vældig kreative.
– Den store udfordring, da systemet begyndte at blive bygget i 2011, var at overføre deres omfattende krav og ønsker til virkelige funktioner. Når vi skal til at omsætte det hele til en programkode, skal alt være glasklart.Læs mere om Sharepoint

SharePoint
SharePoint

SharePoint

Precio Fishbone er en af Nordens mest ansete og erfarne leverandører af løsninger baseret på SharePoint. Med over 13 års erfaring ... ...

Læs mere
Mobil
Mobil

Mobil

De seneste års indtog af smartphones og tablets har totalt ændret vores måde at søge, indhente og bearbejde information på. ... ...

Læs mere

Nogen spørgsmål til denne case?

Eigil Mølgaard

Send e-mail +45 31 52 03 13