Klassisk eller moderne – derfor bør du opdatere dine sites i SharePoint

Modern SharePoint har eksisteret I et stykke tid efterhånden, men det er først nu ved at være modent til en total transition væk fra den klassiske oplevelse vi har været vant til

SharePoints klassiske brugerplatform blev introduceret i 2002 og har siden udviklet sig yderligere med nye funktioner og tilføjelser. Med nye versioner af SharePoint er der sket nogle ændringer, men den grundlæggende struktur har altid været den samme. 

Klassisk eller moderne SharePoint

Efterhånden som nye programmer udrulles i Office 365 med moderne og mere tilgængelige grænseflader, er SharePoint-brugergrænsefladen med tiden begyndt at føles rigtig gammel.

I den seneste tid, er Microsoft begyndt at frigive opdateringer for at modernisere selve SharePoints brugeroplevelser.  

Moderne

Først kom en ny grænseflade til dokumentbiblioteket og derefter fulgte en introduktion af noget, der hedder "moderne" SharePoint-sider. Modern Teamsites i Microsoft-english. Hvis du ikke har opdaget Modern endnu, så er det på tide.  

I øjeblikket kan du vælge at bruge den klassiske eller moderne platform i SharePoint. I nogle funktioner, ligesom tex grupper, får du automatisk den moderne oplevelse. Nogle af fordelene ved at begynde at bruge det moderne SharePoint kan opsummeres som følger:

1. Ydeevne

I det moderne SharePoint oprettes hoveddelen af siden i webbrowseren. De caches også lokalt på din computer, hvilket betyder, at ydeevnen er næsten lige så hurtigt som et lokalt program. 

2. Mobil Oplevelse 

Moderne SharePoint er bygget til at kunne bruges mobilt. Klassisk SharePoint fungerer dårligt i mobile enheder.

3. Bygget til Office 365 grupper 

Moderne SharePoint-websteder er bygget til Office 365-grupper. det betyder, at de får en Exchange-kalender og Maillådasamt en OneNote, en Planner osv.

4. Teams

Moderne SharePoint sider er en del af Microsoft Teams, og et team kan nemt knyttes til en moderne SharePoint Team side.  

5. Fremtiden

Microsoft tydeliggør, at det vil støtte klassiske websteder i fremtiden, men det er på det moderne SharePoint, at udviklingen finder sted.

De umiddelbare synlige elementer på det moderne Team site eller kommunikationside er naturligvis brugerplatformen og at kunne skifte over til den nye platform ved bare et klik på hjemmesidens indstillinger. Men hvad nu, hvis din SharePoint-installation stadig har lister og biblioteker, wikisdoreller websider, der bruger den klassiske platform? 

Du kan konvertere hjemmesider fra klassisk til moderne i hånden eller ved script. 

En måde, om end lidt besværlig, er at oprette en ny, moderne side i sidebiblioteket og derefter bruge menuen "..." og i menuens indhold vælge "Opret hjemmeside" for at indstille den nye side som standard hjemmeside for gruppens team side. Det vil fungere, også hvis du ønsker at teste uden at risikere noget.

Microsoft leverer værktøjer til at kontrollere, hvilke websteder der kan omdannes uden yderligere arbejde. Hvad som er inkluderet, hvis du vil konvertere en hjemmeside, er som følger:

  1. Konverter klassiske hjemmesider og websider til moderne hjemmesider og websider
  2. Erstat klassiske webdele med moderne webdele

Det sidste trin i overgangen til en moderne oplevelse i SharePoint er at uddanne brugerne, så de kan forstå, hvordan den nye oplevelse påvirker deres arbejde. Uanset hvor moderne og simpelt den nye platform er, er det en ny måde at kunne løse selv de rutinemæssige opgaver på. 

Abonner

Abonner på Digital Workplace bloggen og få besked når nye artikler publiceres