Hvordan lykkes man med dokument – og informationshåndtering

At finde de rigtige oplysninger og dokumenter kan undertiden være en stor udfordring. Forskellige undersøgelser viser, at der er en masse tid og penge at vinde ved at strømline dokumenthåndtering. Men hvordan kan du gøre det og hvad skal du overveje, for at opnå en effektiv dokumenthåndtering i din organisation?

Der er meget, du bør overveje, når du organiserer og sorterer oplysninger for andre på en smart og intuitiv måde. For at gøre dette på en sådan måde, at alle nemt kan finde og følge de regler, der er oprettet, er det vigtigt, at alle forstår betydningen af at arbejde på samme måde.

Forstil dig at du kommer ind på et bibliotek, og at du leder efter en bog om blomster. Du forventer at finde det i afdelingen om planter. Forstil dig videre, at den som lånte bogen inden dig, i stedet stillede den tilbage på hylden med bøger med blåt omslag, fordi personen synes det så pænt ud. Det ville måske være pænt, men det ville ikke fungere. Man ville være nødt til at lede gennem mange hylder for at finde den rigtige bog. 

Lige så vigtigt som det er at oprette et dokumenthåndteringssystem, lige så vigtigt er det at kollegaerne kommer til at bruge systemet, og at de bruger det som det var tænkt. 

Hvis du vil vide mere om dette emne og have inspiration til en anvendelig informationsmodel, som fungerer i Office 365, så download og se vores on-demand webinar om dokumenthåndtering her.

Abonner

Abonner på Digital Workplace bloggen og få besked når nye artikler publiceres