Køge Kommune lancerer nyt intranet

Køge Kommune har lanceret deres nye digitale arbejdsplads, som skal give en ny fælles platform for intern kommunikation og vidensdeling blandt kommunens medarbejdere

Med den nye løsning baseret på Office 365 og Omnia får Køge Kommune mulighed for at målrette information til specifikke medarbejdergrupper, som skal være med til at gøre viden og kommunikation mere relevant for den enkelte og give en personaliseret oplevelse.

Det har været et gennemgående tema for projektet, at medarbejdere i forskellige dele af kommunen, nemt kan få adgang til deres daglige arbejdsværktøjer ét samlet sted. Derfor har løsningen en mulighed for at publicere værktøjer, som er målrettet specifikke medarbejdergrupper. På den måde kan medarbejdere i f.eks. borgerservice finde deres mest relevante daglige værktøjer nemt og hurtigt, uden at blive "forstyrret" af værktøjer, som kun er relevante for en anden medarbejdergruppe. Dette gør intranettet mere attraktivt som samlingspunkt for det digitale arbejde i Køge Kommune. Hvilket præcis er den "hub" funktion, som er formålet med projektet.

Desuden var det et vigtigt krav, at alle medarbejdere kan tilgå løsningen via deres mobiltelefon eller tablet og hurtigt få den information som publiceres uden at behøve en PC. Det giver Omnia mulighed for, både via en app til iOS og Android, men også via en browser, da alle sider i løsningen er responsive og fungerer på alle skærmstørrelser.

Med løsningen kommer Køge Kommune også ud til alle lærerne, hvis  login er blevet integreret i løsningen, så de nemt kan deltage og få del i den information, som publiceres internt i kommunen.

Lotte Holle Schneider, kommunikationsrådgiver, som har været projektleder for projektet udtaler: "Man tør jo næsten ikke sige det, men lanceringen er gået rigtig godt". 
Lanceringen er blevet forsinket ca. 3 måneder pga. corona-situationen, som opstod kort tid efter projektets start, og gav helt andre akutte prioriteringer i Køge Kommune. Så derfor er det en ekstra tilfredsstillelse endelig at få lanceret løsningen.

Køge Kommune glæder sig til at fortsætte med at udvikle løsningen i fremtiden og anvende endnu flere af de muligheder, som løsningen tilbyder - f.eks. i forhold til Teams integration, integration med ESDH og adgang for medarbejdere uden Office 365 licens.