RPA - Robotics Process Automation

Robotic Process Automation er til for at aflaste medarbejdere fra ensformige repetetive opgaver. Med RPA har du mulighed for at sætte en software robot op, til at lave samme opgaver som et menneske kan med en computer. Robotten kan køre en opgave igennem, mens mennesket træffer eventuelle beslutninger og håndtere undtagelser, eller robotten kan køre helt selvstændigt uden menneskelig indblanding.

Hvad er RPA?

En robot, kan aktiveres manuelt af en person, til for eksempel at hente informationer fra et system og ligger det over i et andet system, eller planlægges til at køre på bestemte tidspunkter, eller ved bestemte handlinger. Digital MedarbejderDerved kan trivielle opgaver, som måske skal gøres mange gange om ugen, gøres ved at klikke på en knap.

Robotter kan køre 24 timer 7 dage om ugen, uden at blive trætte, og ikke lave fejl. Opstår et problem, bliver en notifikation sent til den ansvarlige, som kan gå ind og tage en manuel beslutning. Der kan være flere robotter om at køre det samme program, for at køre det hurtigere, eller de kan køre flere forskellige programmer på samme tid.

Robotter kan også installeres på en virtuel server og køre mere komplekse opgaver uden opsyn, samt styres af et centralt web-baseret system. Her kan man skemalægge og distribuere robotterne, sætte dem i kø, samt lave opdateringer til de programmer de kører. Det er kun hardware på serveren de køre på, som sætter grænsen for hvor mange robotter der kan installeres på en server.

Vi er UIPath Partner

Vi har valgt at blive UIPath partner og er dermed certificerede til bøde at sælge og udvikle løsninger baseret på UIPath's software robotter. UIPath er den ledende leverandør af RPA og er bygget på Microsoft teknologi og var derfor det naturlige valg for os. Du kan læse mere om UIPath her: https://www.uipath.com/product/platform

UIPath

Hvad vi kan tilbyde med RPA

RPA kan bruges til rigitg mange ting, især de tilfælde hvor man har administrative opgaver som går på tværs af flere systemer, hvor man har brug for at flytte data fra et system til et andet. Fordelen ved RPA er at alt foregår i brugergrænsefladen og man skal derfor ikke bruge mange på at integrere de forskellige systemer, men man kan indspille de administrative opgaver og så få robotten til at gentage dem fremover. En robot vil være ligesom at få en ny administrativ medarbejder, som altid ordner de "kedelige" opgaver, som alle gerne vil slippe for.
Nedenfor er to eksempler på hvordan en robot fra UIPath ville kunne gennemføre en proces:

Eksempel 1

Gå PDF filer i gennem efter specifik data (priser og dato for eksempel), som ligge på en hjemmeside der kræver ind logning. Hent priser fra en bestemt dato, og skriv det ind i en SAP løsning.
Step by step ville det se sådan her ud:
- Logge ind på hjemmesiden.
- Scanne igennem en række dokumenter.
- Finde de relevante dokumenter ud for udvalgte kriterier (eks. dato).
- Scanne igennem dokumenterne efter en bestemt tekst (eks. pris).
- Automatisk logge ind i SAP med bruger adgang.
- Gå til den korrekte side.
- Indtaste teksten fra dokumenterne.
- Sende en mail med bekræftelse når det er succesfuldt, eller hvis der opstår en fejl.

Eksempel 2

Robotten kan logge ind i HR system og hente de informationer som behøves for at kunne oprette en bruger. Step by step:
- Logge ind i HR system.
- Søge på nye ansatte.
- Hente deres fulde navn.
- Logge ind i Active Directory.
- Oprette brugere og generere et en gangs password.
- Oprette mailboks.
- Logge ind i andre systemer (SAP/POS/CMR osv.) og bruge det oprettet AD brugernavn til at oprette brugeren der.
- Notere brugernavn, samt systemer i en Excel fil, som sendes til HR/IT.
- Mail sendes til den pågældende manager med brugernavn samt password til samtlige systemer.

Værdien af RPA

Det er ikke alle processer som det giver mening at automatisere, men mange af de administrative processer som laves i dag i fx HR og økonomi funktioner kan med success automatiseres. For at kvalificere en proces kan man bruge nedenstående model

RPA kvalificering

Desuden har UIPath undersøgt markedet og udvalgt nogle oplagte process typer, som man bør automatisere for at frigive tid hos sine medarbejdere til de opgaver, som bedst varetages af mennesker i stedet for de kedelige opgaver, som man kan få en robot / digital medarbejder til at gøre i stedet

RPA processer

Snak med os om hvordan du kan få en ny digital medarbejder, som gør det kedelige arbejde, så du kan fokusere din og dine kollegaers tid på det som for alvor skaber merværdi for din organisation og kunder.

Mere information

Eigil Mølgaard

Send e-mail +45 31 52 03 13

Stefan Hedén

Send e-mail +46 709177764