Cykelrejseplanen med fokus på brugervenlighed og mobilitet

Aldrig har det været lettere at cykle i Göteborg end i dag. Med hjemmesiden, Trafiken.nu og funktionen cykelrejseplanen kan byens cyklister hurtigt og enkelt finde den bedste rute – via computer, tablet og mobiltelefoner. Et meget interessant og teknisk udfordrende projekt, fortæller Joakim Berglund, der står bag arkitektur og udvikling hos Precio Fishbone.

– En stor udfordring har været at nå frem til en høj brugervenlighed for cyklister, der bruger cykelrejseplanen, mens de er på farten.  
Ud over, at cykelrejseplanen finder den bedste rute til en rejse, som brugeren let selv vælger på kortet - genererer applikationen også en masse nyttige data. Brugeren får en indikation af, hvor kuperet ruten er, og hvor cykelparkering, pumpestationer og cykler fra lånecykel stationer er tilgængelige. 

Status over lånte cykler og p-pladser 

For de lånecykel stationer, der er tættest på rejsens start og destination, vises status for det antal cykler og parkeringspladser, der er tilgængelige på stationen. "Denne funktion er især nyttig for cyklister, der bruger rejseplanen undervejs," forklarer Joakim Berglund. 

Hold både budget og tidsplan 

– Vi var meget omhyggelige med både slutresultatet og hvordan vi gennemførte projektet, siger Elin Dahlgren hos trafikstyrelsen. Både budget og tidsplan skulle holdes. Vi ville lancere cykelrejseplanen inden sommersæsonen, så flest cyklister i Göteborg ville få glæde af det.