Cykelrejseplanen har fokus på brugervenlighed og mobilitet

Aldrig har det været lettere at cykle i Göteborg end i dag. Med hjemmesiden Trafiken.nu og funktionen Cykelrejseplanen kan byens cyklister hurtigt og enkelt finde den bedste rute. Et meget interessant og teknisk udfordrende projekt, fortæller Joakim Berglund, der står bag arkitektur og udvikling hos Precio Fishbone.

– En stor udfordring har været at nå frem til en høj brugervenlighed for cyklister, der bruger cykelrejseplanen, mens de er på farten.  
Udover, at cykelrejseplanen finder den bedste rute til en rejse, som man selv vælger på kortet, genererer applikationen også en række nyttige data. Man får en indikation af, hvor kuperet ruten er, og hvor man finder cykelparkering, pumpestationer og cykler fra lånecykelstationer. 

Status over lånte cykler og p-pladser 

For de lånecykelstationer, der er tættest på rejsens start og destination, vises status for det antal cykler og parkeringspladser, der er tilgængelige på stationen. "Denne funktion er især nyttig for cyklister, der bruger rejseplanen undervejs," forklarer Joakim Berglund. 

Hold både budget og tidsplan 

– Vi var meget omhyggelige med både slutresultatet, og hvordan vi gennemførte projektet, siger Elin Dahlgren hos Trafikstyrelsen. Både budget og tidsplan skulle holdes. Vi ville lancere Cykelrejseplanen inden sommersæsonen, da vi ønskede, at så mange cyklister som muligt i Göteborg kunne få glæde af den.